Minusta

Yrittäjähaaveilijasta yrittäjäksi

Ajatus oman yrityksen perustamisesta on kulkenut mukanani jo nuoruudesta saakka. Lähisuvussani on ollut yrittäjiä aina, ja koen saaneeni suvulta perintönä innostuksen käsityöläisperinteitä ja “itse tekemisen meininkiä” kohtaan. Tämä näkyy mm. kestävien ja aitojen materiaalien arvostuksessa ja siinä, että jotkut asiat pitää tuntea käsillä.  Onko mitään hienompaa kuin pari vuosisataa sitten eläneen kirvesmiehen kirveen jättämä jälki hirressä tai isoäidin tai -tädin vuosikymmeniä sitten virkkaama koristeellinen puuvillapeite? 

Vuosien varrella olen ehtinyt virittelemään monenlaisia yritysideoita talliyrittäjästä kahvilanpitäjäksi, joten päätös lähteä “käsityöläisyrittäjäksi” yllätti itsenikin. Toisaalta, olen piirtänyt todennäköisesti niin kauan, kun kynä on pysynyt kädessäni. Ja lapsuuden muistoista päällimäisinä ovat kynät sekä värityskirjat. Piirtäminen jäi vuosiksi sivuun, mutta äitiys elvytti lepotilassa olleen kuvataideharrastuksen. Useimmilla meistä on haave eläkeiällä aloitettavasta uudesta harrastuksesta, joka itselläni oli öljyvärimaalaaminen. 

Yläasteelta päästyäni päätin, etten enää koskaan koske vesiväreihin, sillä koulussa niillä maalaaminen oli yksinkertaisesti turhauttavaa. Ehkä sinäkin muistat vettä imemättömät kupruilevat paperit, siveltimistä irtoavat karvat ja kuivat värinapit? Vaikka myöhemmin jouduin terveydellisistä syistä kuoppaamaan haaveet öljyvärimaalaamisesta, niin kiinnostus maalausharrastusta kohtaan jäi. Muistan vieläkin sen hetken, kun huomasin kaupassa katsoa tarkemmin erään tunnetun akvarellistin teoksia. Ymmärsin, että tässä se on – oma maalaustekniikkani. Ihastuin akvarelleissa kaikkeen: värien läpikuultavuuteen paperilla, veden ja värin yhteistyöhön sekä sen yhteistyön arvaamattomuuteen, ja haastavuuteen. Akvarellimaalausta voisi verrata puutarhanhoitoon, sillä koskaan et voi täysin tietää lopputulosta, mutta aina voit yrittää parhaasi.

Lopuksi haluan esittää kiitokseni kaikille niille henkilöille, jotka olette kannustaneet minua kivikkoisella tielläni akvarelliharrastuksen parissa ja yrityksen aloittamisessa. Eli kiitos :)! 

                                                                 -Carina

Taideopinnot:

-pääasiassa itseoppinut

-Akvarellimaalauksen alkeet, v. 2007-2008, Pietarsaaren työväenopisto. 

.Akvarellimaalauksen alkeet, v. 2008-2009, Pietarsaaren työväenopisto. 

-Akvarellimaalaus, viikonloppukurssi, v. 2010, Rosenlundin puutarha (Pietarsaari). 

-Akvarelli- ja kuvataidekurssi, v. 2011-2012, Pietarsaaren työväenopisto.

-“Maalaamme maisemia”-kuvataidekurssi, 9/2018, Järvilakeuden kansalaisopisto. 

-“Maalaamme ja piirrämme muotokuvia”-kuvataidekurssi, 3/2019, Järvilakeuden kansalaisopisto

-“Maalaamme ja piirrämme eläin- ja kasvimaailmasta”-kuvataidekurssi, 10/2020, Järvilaukeuden kansalaisopisto

-meneillään “Kukkamaalaus”-verkkokurssi, 2020, Taidekurssit