Portfolio

Olen saanut paljon positiivista palautetta väri- ja aihevalintojeni terapeuttisuudesta. Hyvinvoinnin, ilon ja huumorin välittäminen ovat tärkeitä teemoja taiteessani ja olen onnellinen siitä, että voin välittää sitä  valintojeni kautta. Kuvataiteilijana pyrin käyttämään paljon huomiota sävyjen puhtauteen ja lähestymään kasvimaailmaa hieman toisella tavalla. Akvarellin ja piirtämisen yhdistäminen on itselleni melko tuore tuttavuus ja  luontevaa siksi, että olen harrastanut piirtämistä käytännössä siitä lähtien, kun kynä on pysynyt kädessäni. Toisinaan haluan pitäytyä tarkasti siinä, että teos on puhdas akvarelli. Pikkutarkkuus saa kuitenkin luonteeni puolesta usein voiton ja alunperin akvarelliksi tarkoitettu teos muuttuu käsissäni sekatekniikkateokseksi.

Luonto on itselleni käytännössä katsoen pohjaton inspiraation lähde. Satumaisissa teoksissa yhdistyvät usein ihminen ja luonto. Olen pienestä lapsesta saakka elänyt tietyllä tapaa mielikuvitusmaailmassa ja kuvitellut mm. maanalaisia kaupunkeja, sienitaloja ja metsän asukkeja elämässä ihmisten kaltaisesti. Satumaailma kiehtoo minua kuvataiteilijana siksikin, ettei se tunne rajoja. Voin antaa mielikuvitukseni laukata vapaasti!

Kirjailija Tuomas Kyröä lainatakseni, niin näiden teosten teemana voisi olla “ennen kaikki oli paremmin”. Tällä tarkoitan pääasiassa ihmisen kädenjälkeä ja kykyä tehdä halutessaan mm. aikaa kestäviä ja rakenteellisesti toimivia asumuksia, huonekaluja ja käyttöesineitä. Entisajan elämäntavassa oli paljon työtä, mutta tietyllä tapaa ihminen eli enemmän osana luontoa ja arvosti sitä tekemällä asiat kestäviksi. Mielestäni vanha kultturihistoriallinen maisema on kuin ajan hetkellistä pysähtymistä. Kuvastan sitä sanoilla harmonia, seesteisyys ja rauha. Tätä pyrin tuomaan esille myös taiteeni kautta ja nostamaan esille, ettei uusi ole välttämättä aina edistystä. Meillä olisi ihmisinä paljon opittavaa entisajan ekologisesta ajattelusta, yhteisöllisyydestä ja luonnon kunnioittamisesta.