Om mig

Från företagsdrömmare till företagare

Tanken att starta ett företag har följt med redan från ungdomen. Det har alltid funnits företagare i min närsläkt och jag upplever att jag har fått entusiasmen till hantverk och ”gör det själv”-atittuden som ett arv. Det syns i mitt liv genom att t.ex. uppskatta hållbara och äkta materialer och i det att vissa saker måste kännas till genom handkontakt. Finns det någonting finare än att se avtrycken vilka en timmerman har lämnat i en stock med sin yxa ett par sekel sedan eller ett dekorativt bomullstäcke mormorn eller storfastern har krokat många tiotals år sedan?

Jag har genom åren hunnit stämma av olika företagsidéer från en häststallföretagare till caféägare, så att det blev hantverkarföretagare överraskade också mig själv. Å andra sidan har jag antagligen ritat så länge pennan har bestått i handen och pennor samt målarböcker är på topp i mina barndomsminnen. Ritningen lämnade bort för mig i flera år, men moderskapet återupplivade bildkonsthobbyn som hade varit i viloläge. De flesta av oss drömmer om att börja en ny hobby då man blir pensioner och för mig var det oljemåleri.

När jag slutade högstadiet, så beslöt jag att aldrig mer målar med vattenfärger, för det var helt enkelt frustrerande att måla med dom i skolan. Kanske också du kommer ihåg pappren som inte tog upp vatten och blev bubblande, strån som lossnade från penslarna och torra färgknapparna? Trots att jag av hälsoskäl fick gräva ner oljemåleridrömmen, lämnade intresset för bildkonsten kvar. Jag kommer ännu ihåg stunden, då jag tittade på akvarellverken av en känd akvarellist i en butik. Då blev jag medveten om att här är det: min målningsteknik. Jag blev förtjust med allt i akvareller: färgernas genomskinlighet på pappret, samspelet av vatten och färger och oberäknegligheten  samt uppkomsten av tekniska utmaningar. Man kan jämföra akvarellmålning till trådgårdskötseln, du kan aldrig veta slutliga resultatet men du kan alltid göra ditt bästa.

Till slut vill jag tacka alla personer, som har sporrat mig genom steniga vägen inom akvareller och i uppbyggandet av mitt företag. Tack :)!

                                                                              -Carina-

Konststudier:

-huvudsakligen självlärd

-”Grunder i akvarellmålning”, år 2007-2008, Jakobstads Arbis

-”Grunder i akvarellmålning”, år 2008-2009, Jakobstad Arbis

-”Akvarellmålning”, veckoslutkurs, år 2010, Rosenlunds trädgård (Jakobstad)

-”Akvarell- och bildkonstnär”-kurs, år 2011-2012, Jakobstads Arbis

-”Vi målar landskap”-bildkonstkurs, 9/2018, medborgarinstitut (Järvilakeus)

-”Vi ritar och målar porträtt”-bildkonstkurs, 3/2019, medborgarinstitutet (Järvilakeus)

-”Vi målar och ritar från djur- och västvärld”-bildkonstkurs, medborgarinstitute (Järvilakeus)

-på gång: ”Blomstermålning med akvareller”-nätkurs, år 2020-, Taidekurssit